دانشمندان نورون مصنوعی با حافظه الکترونیکی ساختند…


به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، مغز انسان باورنکردنی است. حتی با مصرف انرژی معادل تنها دو موز در روز مغز کارهای پیچیده را با کارایی چشمگیر انجام می دهد. بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله ساینس (Science) منتشر شده است، اکنون گروهی از محققان راهی برای ساخت یک نمونه اولیه از یک نورون مصنوعی ساخته شده از شکاف های گرافنی بطور باورنکردنی نازک حاوی یک لایه ملکول آب طراحی کرده اند.

جالب این که این نورون مصنوعی به جای الکترون، درست مثل مغز ما از یون ها استفاده می کند.

کارایی فوق العاده بالای مغز منوط به یک واحد پایه است که ما آن را بعنوان “نورون” می شناسیم که از یک نورون با منافذ نانومتری به نام “کانال های یونی” تشکیل شده است. این کانال ها در واکنش به محرک ها باز و بسته میشوند و جریان های یونی ناشی از این فرآیند یک جریان الکتریکی ایجاد می کند که سیگنال های مهمی هستند که به نورون ها اجازه می دهد بین یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

هوش مصنوعی (AI) نیز میتواند این کار را انجام دهد. اما هوش مصنوعی انرژی بسیار بیشتری( ده ها هزار برابر) مصرف می کند. به همین دلیل است که چالش علم مدرن برای محققان این حوزه، طراحی و ساخت سیستم های الکترونیکی است که با کارآیی انرژی مغز انسان رقابت کند.

مطالعه نانوسیالات با این زمینه مرتبط است، زیرا نحوه رفتار مایعات را در کانال هایی با عرض کم تر از ۱۰۰ نانومتر مطالعه می کند.

اخبار و رویدادها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *